Kopilot pred leti trpel za samomorilskimi nagnjenji

Kopilot letala družbe Germanwings, ki naj bi prejšnji teden airbus namerno strmoglavil v francoskih Alpah, je bil pred svojo kariero poklicnega pilota diagnosticiran s samomorilskimi nagnjenji in je bil deležen psihoterapevtskega zdravljenja, je danes razkrilo nemško tožilstvo. Do zdravljenja je prišlo, preden je dobil letalsko licenco.

Kopilot letala družbe Germanwings, ki naj bi prejšnji teden 
airbus namerno strmoglavil v francoskih Alpah, je bil pred 
svojo kariero poklicnega pilota diagnosticiran s samomorilskimi nagnjenji. Foto: Žandarmerija
Kopilot letala družbe Germanwings, ki naj bi prejšnji teden airbus namerno strmoglavil v francoskih Alpah, je bil pred svojo kariero poklicnega pilota diagnosticiran s samomorilskimi nagnjenji. Foto: Žandarmerija

DÜSSELDORF > A pri obiskih zdravnikov v zadnjem času pri Andreasu Lubitzu niso ugotovili nevarnosti zanj ali za druge. Tiskovni predstavnik tožilstva v Düsseldorfu Ralf Herrenbrück je danes povedal, da v zdravniških evidencah pri zadnjih obiskih niso odkrili samomorilskih nagnjenj ali agresije do drugih.

Za zdaj po trditvah tožilstva ni nobenih dokazov, da je bil na dan katastrofe, v kateri je poleg Lubitza življenje izgubilo še 149 drugih na krovu letala, kopilot fizično bolan. Prav tako na njegovem domu ali domu staršev niso odkrili nobenega samomorilskega pisma ali sporočila, v katerem bi prevzel odgovornost za domnevno namerno strmoglavljenje letala. Po oceni tožilstva tudi družinske zadeve ali odnosi na delovnem mestu niso bili motiv za kopilotovo ravnanje.

V zadnjih dneh se sicer vse bolj kopičijo poročila, da je Lubitz trpel zaradi duševnih motenj.

STA


Najbolj brano