Kopilot Lubitz v petih letih pri 41 zdravnikih

Andreas Lubitz, ki je kot kopilot nemškega nizkocenovnega letalskega prevoznika Germanwings 24. marca namerno strmoglavil letalo na jugu francoskih Alp, je v petih letih in sedmih mesecih obiskal 41 različnih zdravnikov, sedem od njih v zadnjem mesecu pred tragedijo, je danes v Parizu povedal francoski tožilec iz Marseilla Brice Robin.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

PARIZ > Andreas Lubitz je bil vseskozi zaskrbljen zaradi svojega zdravja in se je bal, da izgublja vid, trpel je tudi za hudo depresijo in psihozo. Zaradi tega je bil nezmožen za letenje, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal tožilec Brice Robin, ki se je v Parizu sestal s svojci žrtev.

Tožilec je napovedal tudi preiskavo proti Germanwingsu in matičnemu podjetju Lufthansa. Trije preiskovalni sodniki bodo preučevali, ali pri primeru ni šlo za malomarnost. Zaenkrat sicer ni nobenih dokazov, da bi pri Germanwingsu ali pri Lufthansi imeli informacije o zdravstvenem stanju 27-letnega Lubitza, je še povedal tožilec, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Glede na sedanje ugotovitve je Lubitz 24. marca namerno strmoglavil letalo na poletu iz Barcelone v Düsseldorf. Umrlo je vseh 150 ljudi na krovu letala.

STA


Najbolj brano