Klovni strašijo tudi na Hrvaškem

V več hrvaških mestih so v zadnjih dneh zasledili srhljive klovne, ki so strašili predvsem otroke, poročajo hrvaški mediji. Globalni trend srhljivih klovnov se je razširil v Osijek, Bjelovar, Slunj, Donji Miholjac in še nekatera manjša hrvaška mesta, o čemer naj bi pričale tudi fotografije na družbenih omrežjih.

 Foto: Pu Kranj
Foto: Pu Kranj

ZAGREB > Starša iz Osijeka sta v sredo policiji prijavila srhljivega klovna, ki je tekel za njunim otrokom, a je policija nato sporočila, da na kraju dogodka niso našli nobenega klovna. Kot so dodali, njihove patrulje v preteklih dneh v mestu niso srečale zamaskiranih oseb. Pozvali so prebivalce, naj se pomirijo in ne zganjajo panike po nepotrebnem.

Kljub pomirjujočim izjavam osiješke policije priče navajajo, da je imel srhljivi klovn v Osijeku rdeče lase, na maski, s katero je prekril obraz, pa je bila narisana kri, navaja danes Večernji list. Človek v obleki klovna naj bi nenadoma skočil iz teme in stekel za otroki z leseno palico v roki.

Na spletu se je pojavilo tudi več fotografij srhljivih klovnov v različnih delih Hrvaške, a ni mogoče trditi, da gre resnično za avtentične srhljive klovne.

Hrvaški smešni klovni ne verjamejo, da bodo srhljivi klovni škodili njihovemu delu. Ocenjujejo, da gre za začasen trend med mladimi, ki so pristaši črnega humorja. Predvidevajo, da bodo modni klovni izginili v nekaj dneh, tako kot Pokemoni.

Obenem pa opozarjajo na nevarnost, da bodo nekateri starši “vzeli pravico v svoje roke”, navaja Jutarnji list izjavo hrvaškega klovna Tadija Dovođa - Tedija, ki zabava otroke že 15 let.

Medtem je dubrovniška policija potrdila, da so v sredo zvečer prejeli obvestilo o dveh srhljivih klovnih, ki strašita otroke nedaleč od neke osnovne šole. Ugotovili so, da je šlo za dva otroka, mlajša od 14 let, ki nista storila prekrška ali kaznivega dejanja. O dogodku so obvestili njune starše in pristojne vzgojno-izobraževalne inštitucije.

STA


Najbolj brano