Kerry in Lavrov o začasnem premirju v Siriji

Za danes napovedani pogovori med ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom in njegovim ameriškim kolegom Johnom Kerryjem o konfliktu v Siriji so preloženi, so sporočili viri blizu Združenih narodov. Razlogi za preložitev zaenkrat niso znani. Začetek srečanja naj bi bil preložen na petek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sergej Lavrov Foto: STA
Sergej Lavrov Foto: STA

ŽENEVA > Rusija je v sredo najavila dvodnevne pogovore Sergeja Lavrova in Johna Kerrya, ki naj bi se začeli danes v Ženevi. Tema srečanja bi med drugim bil dogovor glede začasnega premirja v Siriji. Termin pogovorov in temo sta ministra določila po telefonu, je sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

Ameriško zunanje ministrstvo pa je v sredo sprva zanikalo informacije o srečanju, češ da nimajo podatkov o Kerryjevi službeni poti.

ZDA in Rusija sta neuspešno vodili pogovore o premirju v Siriji že ob ob robu vrha skupine G20 v začetku tega tedna na Kitajskem. Potem ko sta bila sprva neuspešna zunanja ministra, kasneje skupne poti nista našla niti ruski in ameriški predsednik Vladimir Putin in Barack Obama.

STA


Najbolj brano