Ken Loach za kulturni bojkot Izraela

Britanski filmar Ken Loach, ki se je mudil na filmskem festivalu v Sarajevu, je pozval k "absolutnemu bojkotu vseh kulturnih in športnih dogodkov, ki jih podpira izraelska država", ter obsodil podporo ZDA in Velike Britanije Izraelu, piše britanski časnik The Guardian.

Britanski filmar Ken Loach, ki se je mudil na filmskem festivalu v Sarajevu, je pozval k "absolutnemu bojkotu vseh kulturnih in športnih dogodkov, ki jih podpira izraelska država". Foto: Loic Venance
Britanski filmar Ken Loach, ki se je mudil na filmskem festivalu v Sarajevu, je pozval k "absolutnemu bojkotu vseh kulturnih in športnih dogodkov, ki jih podpira izraelska država". Foto: Loic Venance

SARAJEVO > Loach je svoje videnje predstavil v govoru ob podelitvi nagrade fundacije Katrin Cartlidge dvema palestinskima dokumentaristoma Abdelu Salamu Šehadehu in Ašrafu Mašharaviju.

Salam Šehadeh se zaradi napetosti na Bližnjem vzhodu podelitve nagrade ni mogel udeležiti, Mašharavi, ki je festival obiskal, pa se v domovino ne bo mogel vrniti.

"Zaradi bombardiranja in zaprtih meja se ne morem vrniti. Moram počakati, a zavedam se, da je tudi naša naloga, da pridemo in predstavimo glasove žrtev, ki te preganjajo" je dejal.

STA


Najbolj brano