Kanada naj ne bi izročila Walterja Wolfa Sloveniji

Kanada poslovneža Walterja Wolfa, ki je obtožen v zadevi Patria, ne bo izročila Sloveniji, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes povedal Wolfov zagovornik, dunajski odvetnik Markus Singer.

Walter Wolf Foto: STA
Walter Wolf Foto: STA

DUNAJ > Kot je za APA na kratko sporočil Markus Singer, “je bil dejanski in pravni položaj po oceni kanadskega sodišča tako jasno v prid Walterju Wolfu, da ni prišlo več do nobene nadaljnje obravnave”. Za dodatna vprašanja ni bil dosegljiv.

Pred tem so na vrhovnem sodišču kanadske province British Columbia konec marca pojasnili, da je obravnava primera izročitve Walterja Wolfa razpisana za 13. julij. Na julijsko odločitev sodišče bi imel Wolf še možnost pritožbe, tako da njegove izročitve do roka 10. avgusta najverjetneje v nobenem primeru ne bi bilo.

Wolf je bil v Sloveniji med obtoženimi v zadevi Patria, skupaj z Jožetom Zagožnom, Janezom Janšo, Tonetom Krkovičem in Ivanom Črnkovičem, a je odšel v Kanado, zato ga je sodišče izločilo iz postopka in spomladi 2013 zanj izdalo mednarodno tiralico. Kanadski policisti so ga aretirali januarja letos, a je bil nato ob plačilu varščine izpuščen na prostost.

Wolf, ki vse obtožbe na svoj račun zavrača, je bil med obtoženimi v zadevi Patria tudi v Avstriji, kjer mu zaradi odsotnosti sodbe niso izrekli.

Poleg tega naj bi poslovneža s slovenskim, avstrijskim in kanadskim potnim listom pred nekaj meseci vzelo pod drobnogled specializirano državno tožilstvo zaradi suma pranja denarja v zadevi Patria v višini 2,3 milijona evrov.

STA


Najbolj brano