Južnoafričan s presajenim penisom bo postal očka

Južnoafričan, ki so mu lani decembra kot prvemu uspešno presadili penis, bo le nekaj mesecev po operaciji postal očka. Po besedah urologa, ki je vodil deveturno operacijo, je mladenič po operaciji izjemno hitro okreval, sedaj pa je njegovo dekle že v četrtem mesecu nosečnosti.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

JOHANNESBURG > Urolog Andre van der Merwe, ki je vodil ekipo operativnega posega, je povedal, da je par zelo srečen "in tudi mi smo zadovoljni".

Zdravniki so mladeniču po neuspelem tradicionalnem obrezovanju morali pred tremi leti amputirati penis. Postopek, ki pogosto vodi v katastrofalne okužbe in komplikacije, se v nekaterih predelih Južne Afrike opravi pri dečkih in mladih fantih kot obred prehoda v odraslost.

Pacientu ni nič preprečevalo, da bi imel otroke, saj njegova moda, kjer se proizvaja sperma, niso bila del operativnega posega.

Van der Merwe je že prej izrazil presenečenje nad tem, kako hitro je mladenič okreval, pri čemer je dodal, da je bil primarni cilj doseči, da bo spolni ud popolnoma funkcionalen čez dve leti.

Mladenič je nov penis dobil prek darovalca. Operacija, ki je v bolnišnici v Cape Townu potekala 11. decembra, je trajala devet ur.

"Ima normalen, senzualen penis. Njegova občutljivost je na tej stopnji že 100-odstotna, ima normalne erekcije in je seksualno aktiven," je še povedal urolog, ki ima na programu za tovrstne operacije še devet ljudi. A kot dodaja, predstavlja iskanje darovalca penisa, tako kot za druge organe, velik izziv.

STA


Najbolj brano