Juncker na smrt utrujen zaradi Grčije, a navihano pozdravil Cerarja

Na smrt utrujen, a kljub temu razigran predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes ob prihodu na vrh EU navihano pozdravil slovenskega premierja Mira Cerarja. Premier je začel dajati izjavo za medije, ko ga je Juncker presenetil in mu od zadaj prekril oči. "Kot vidite, imamo prijateljske odnose na vrhu EU," je nasmejano dejal Cerar.

Na smrt utrujen, a kljub temu razigran predsednik Evropske 
komisije Jean-Claude Juncker je danes ob prihodu na vrh EU 
navihano pozdravil slovenskega premierja Mira Cerarja.  Foto: STA
Na smrt utrujen, a kljub temu razigran predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes ob prihodu na vrh EU navihano pozdravil slovenskega premierja Mira Cerarja.  Foto: STA

BRUSELJ > Ko mu je Juncker od zadaj pobalinsko prekril oči, se je premier najprej vprašal, le kdo je to, nato sta se z Junckerjem prijateljsko pozdravila.

Upanje na dogovor o Grčiji je, a sestanek finančnih ministrov držav v območju evra še traja, za kakršne koli konkretne komentarje in ocene o možnosti dogovora je prekmalu, treba je počakati in videti, kaj bodo ugotovili ministri, je dejal premier Miro Cerar ob prihodu na vrh EU v Bruslju v odgovoru na vprašanje, kdaj se bo zgodila grška katarza. Finančni ministri držav v območju evra naj bi sicer po neuradnih informacijah pravkar končali sestanek, Cerar pa je medije nagovoril tik pred tem.

"To je bilo s pravim občutkom," je Junckerjev pozdrav nasmejano komentiral Cerar. "Kot vidite, imamo prijateljske odnose na vrhu EU," je še dodal.

Juncker je pred tem danes novinarjem povedal, da je zaradi grških pogajanj spal le tri ure in da je na smrt utrujen.

STA


Najbolj brano