Juncker: Z naložbeno ofenzivo Evropa spet v igri

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes na plenarnem zasedanju v Evropskem parlamentu predstavil načrt za spodbuditev 315 milijard evrov strateških naložb v Evropi.

Strukturnim reformam in fiskalni odgovornosti dodajamo naložbe - to je  trojica, ki bo zagotovila rast, delovna mesta in konkurenčnost, je poudaril Juncker Foto: STA
Strukturnim reformam in fiskalni odgovornosti dodajamo naložbe - to je trojica, ki bo zagotovila rast, delovna mesta in konkurenčnost, je poudaril Juncker Foto: STA

BRUSELJ, STRABOURG> S tem realističnim načrtom, s to “naložbeno ofenzivo”, Evropa obrača stran ter pošilja Evropejcem in svetu sporočilo, da je spet v igri, je poudaril Jean-Claude Juncker.

Strukturnim reformam in fiskalni odgovornosti dodajamo naložbe - to je trojica, ki bo zagotovila rast, delovna mesta in konkurenčnost, je poudaril Juncker.

Za naložbeni preporod Evropa po njegovih besedah ne potrebuje svežega denarja, potrebuje svež začetek in sveže naložbe. “Denar ne bo padel z neba, nimamo tiskalnika denarja, vzpostavljamo novo arhitekturo, ki bo to omogočila,” je še dejal.

Ob tem je predsednik komisije članice pozval, naj načrt ne postane talec v političnih preigravanjih, saj so naložbe preveč nujne.

STA


Najbolj brano