Jeb Bush odstopil s položajev v različnih organizacijah

Nekdanji guverner Floride Jeb Bush, ki resno razmišlja o predsedniški kandidaturi na listi republikanske stranke v letu 2016, je ob izteku lanskega leta odstopil s položajev v različnih organizacijah. Njegova tiskovna predstavnica je sporočila, da gre za naraven korak pri raziskovanju možnosti za predsedniško kandidaturo.

Sin nekdanjega predsednika Georgea Busha starejšega in brat nekdanjega predsednika Georgea Busha mlajšega s prepoznavnostjo ne bo imel težav.
Sin nekdanjega predsednika Georgea Busha starejšega in brat nekdanjega predsednika Georgea Busha mlajšega s prepoznavnostjo ne bo imel težav. 

NEW YORK > Novico o odstopih je prvi objavil časopis Washington Post, Kristy Campbell pa jo je potrdila. Jeb Bush je floridsko guvernersko palačo zapustil leta 2007 in začel različne poslovne projekte ter postal član odborov različnih podjetij in organizacij, večinoma v vlogi svetovalca.

Do 31. decembra lani je bil tako na primer svetovalec britanske banke Barclays, poslovil pa se je tudi od zdravstvenega podjetja Tenet Healthcare. Vezi je prekinil tudi s profitno izobraževalno organizacijo Academic Partnership, pa tudi lesnim podjetjem Rayonier, podjetjem CorMatrix in Empower Software Solutions.

V času raziskovanja možnosti za predsedniško kandidaturo mora od nečesa živeti in tako ostaja na čelu svetovalnega podjetja Jeb Bush and Associates ter v odboru podobnega podjetja Britton Hill Holdings.

Jeb Bush je pred tedni sporočil, da bo raziskal, koliko podpore ima med donatorji in volilci, če se bo odločil za predsedniško kandidaturo. Sin nekdanjega predsednika Georgea Busha starejšega in brat nekdanjega predsednika Georgea Busha mlajšega s prepoznavnostjo ne bo imel težav.

Jeb Bush ima zaradi podpore imigracijski reformi in zmernim stališčem na nekaterih drugih področjih dobre možnosti za zmago na splošnih volitvah proti demokratu ali demokratki, kar bo morda Hillary Clinton. Vendar pa bo moral prej skozi sito republikanskih strankarskih volitev.

Republikanske volilce najbolj zanima, kdo lahko zmaga. Problem bo v tem, da lahko republikanski nasprotniki opravijo večino dela za demokrate že v času izbire strankarskega kandidata.

Jeb Bush je v sredo potrdil, da bo igral na sredino, ko je zavrnil povabilo za udeležbo na dogodku, ki ga organizira kongresnik Steve King iz Iowe znan kot nasprotnik reforme priseljevanja. King konec januarja v Iowi prireja tako imenovan Vrh svobode, kar v ameriškem političnem žargonu pomeni zborovanje izrazito konservativnih politikov.

STA


Najbolj brano