Janica Kostelić bo namestnica ministra za šport

Najboljša hrvaška športnica vseh časov Janica Kostelić, štirikratna olimpijska zmagovalka, bo po poročanju hrvaških medijev namestnica ministra za znanost, izobraževanje in šport. To mesto je po imenovanju nove vlade ostalo prazno.

Janica Kostelić, štirikratna olimpijska zmagovalka, bo  namestnica hrvaškega ministra za znanost, izobraževanje in 
šport. Foto: Wikipedia
Janica Kostelić, štirikratna olimpijska zmagovalka, bo namestnica hrvaškega ministra za znanost, izobraževanje in šport. Foto: Wikipedia

ZAGREB > “Sprejela sem ponudbo, ker želim po končani športni poti na druge načine pomagati hrvaškemu športu. Upam, da bom skupaj s sodelavci približala šport vsem generacijam, posebej mladim,” je Janica Kostelić, ki je pred devetimi leti uradno končala športno pot, izjavila za časnik Jutarnji list. Dodala je, da se zaveda izzivov, saj nima izkušenj za vodenje športnega resorja v vladi.

Kostelićeva je zavrnila ugibanja, da bo vstopila v HDZ, ki v skladu s koalicijskim sporazumom predlaga pomočnika v ministrstvu za znanost, izobraževanje in šport. Jutarnji list danes navaja, da je imenovanje Kostelićeve v vlado predlagal podpredsednik vlade in predsednik HDZ Tomislav Karamarko.

Očitno je, da so Kostelićevo izbrali, ker je veliko športno ime in ima nesporno karizmo, njenim odločitvam pa bodo nasprotovali le redki, so ocenili v Večernjem listu.

Predsednik hrvaškega olimpijskega komiteja Zlatko Mateša je za Večernji list dejal, da gre za veliko presenečenje, ker je Kostelićeva v preteklosti zavračala vse ponudbe za prevzem položajev v športnih organizacijah, vključno s položajem podpredsednice hrvaškega olimpijskega komiteja.

Preden je Kostelićeva sprejela ponudbo, so hrvaški mediji ugibali, da sta najresnejša kandidata za položaj namestnika ministra znani hrvaški košarkar Dino Rađa in vaterpolist Dubravko Šimenc, medtem ko Kostelićeve niso omenjali.

STA


Najbolj brano