Izraelska kopenska ofenziva na Gazo zahtevala življenja več Palestincev

Izraelska kopenska ofenziva na območje Gaze, ki se je začela v četrtek, je po palestinskih navedbah doslej zahtevala življenja več deset Palestincev. Število smrtnih žrtev med Palestinci od začetka izraelske vojaške akcije pred 11 dnevi se je tako danes povzpelo na 260, ranjenih je bilo najmanj 1920 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska kopenska ofenziva na Gazo se nadaljuje Foto: STA
Izraelska kopenska ofenziva na Gazo se nadaljuje Foto: STA

GAZA, DOHA, KAIRO > Izraelska vojska je sporočila, da je kopenska ofenziva zahtevala tudi prvo smrtno žrtev med izraelskimi vojaki.

Na začetek izraelske kopenske ofenzive na območje Gaze sta se danes odzvala gibanje Hamas in palestinski predsednik Mahmud Abas.

Vodja Hamasa Kaled Mašal je za AFP v katarski prestolnici Doha dejal, da je izraelska kopenska ofenziva obsojena na propad. Že pred tem je neimenovani tiskovni predstavnik Hamasa v Gazi dejal, da bo “Izrael plačal visoko ceno” za začetek kopenske operacije in da je Hamas pripravljen na spopad.

Palestinski predsednik Mahmud Abas pa je po navedbah egiptovskih medijev opozoril, da bo izraelska kopenska ofenziva na območju Gaze povzročila “še več prelivanja krvi”.

STA


Najbolj brano