Izrael znova pretresa niz napadov

Izrael tudi danes pretresa niz napadov v več mestih. Najhujši se je zgodil v Jeruzalemu, kjer sta se napadalca na potnike avtobusa spravila s strelnim orožjem in noži. Poleg napadalcev je bil ubit 60-letni Izraelec, številni potniki so bili ranjeni. Iz Jeruzalema in bližine Tel Aviva poročajo o še treh napadih, v katerih je umrl še en Izraelec.



V zadnjih tednih so Izrael pretresli številni napadi z nožem, v 
katerih so bili ubiti štirje Izraelci.
V zadnjih tednih so Izrael pretresli številni napadi z nožem, v katerih so bili ubiti štirje Izraelci.  

JERUZALEM > V napadu na avtobusu v Jeruzalemu je bilo ranjenih najmanj 18 ljudi, od tega šest huje, navedbe izraelskih reševalnih služb povzema britanski BBC. Po navedbah policije so ob prihodu na prizorišče napada na avtobusu našli dva napadalca, ki so ju ustrelili.

V drugem delu mesta je moški z avtomobilom zapeljal v ljudi na avtobusni postaji, na katere se je nato spravil še z nožem. En Izraelec je umrl. Tudi tega napadalca je ustavila policija, ranjeni so bili še najmanj trije ljudje.

Malo pred tem sta se v predmestju Tel Aviva zgodila še dva ločena napada z nožem, v katerih sta bila ranjena moški in ženska. Napadalca so v obeh primerih aretirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih tednih so Izrael pretresli številni napadi z nožem, v katerih so bili ubiti štirje Izraelci. Predvsem na Zahodnem Bregu in v Jeruzalemu se tudi sicer širi nasilje, v katerem je bilo ubitih 16 Palestincev. Več kot polovica jih je bila ubitih med napadi z noži na Izraelce, ostali so umrli v spopadih z izraelskimi varnostnimi silami. STA


Najbolj brano