Izrael zasegel ladjo za Gazo

Izraelska mornarica je zasegla ladjo, ki je bila v znak solidarnosti s Palestinci na poti v Gazo. Na ladji Marianne s strani posadke ni bilo nobenega nasilja ali upiranja, prav tako sile ni uporabila izraelska vojska, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočila izraelska vojska.

Izraelska mornarica je zasegla ladjo, ki je bila v znak 
solidarnosti s Palestinci na poti v Gazo. Foto: Wikipedia
Izraelska mornarica je zasegla ladjo, ki je bila v znak solidarnosti s Palestinci na poti v Gazo. Foto: Wikipedia

TEL AVIV > Posadke ladje je pred tem ignorirala več pozivov, naj spremeni smer plovbe. Ladja, katere namen je bil prebiti skoraj desetletje trajajočo pomorsko blokado območja Gaze, je sedaj v izraelskem pristanišču Ašdod.

Švedska ladja je na pot krenila maja, pri tem pa sta jo spremljali najmanj dve ladji. Slednji sta očitno že prej spremenili smer plovbe, je še sporočila neimenovana predstavnica izraelske vojske.

Med več kot 50 udeleženci solidarnostne akcije je nekdanji tunizijski predsednik Moncef Marzuki, izraelski poslanec arabskega rodu Basel Gata ter nemški novinar Martin Lejeune.

Izraelski vojaki so v podobni akciji leta 2010 zavzeli turško ladjo Mavi Marmara, pri tem je umrlo deset turških državljanov.

STA


Najbolj brano