Izrael in Hamas pristala na novo tridnevno prekinitev ognja

Izrael in palestinsko gibanje Hamas sta drevi pristala na novo 72-urno prekinitev ognja na območju Gaze, ki bo v veljavo stopila v ponedeljek opolnoči. To sta potrdila tako izraelska vlada kot tudi Hamasova tiskovna agencija Al Aradž, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izrael in palestinsko gibanje Hamas sta  pristala na novo 72-urno prekinitev ognja na območju Gaze, ki bo v veljavo stopila v ponedeljek opolnoči
Izrael in palestinsko gibanje Hamas sta pristala na novo 72-urno prekinitev ognja na območju Gaze, ki bo v veljavo stopila v ponedeljek opolnoči 

GAZA, JERUZALEM > Zadnja začasna prekinitev ognja se je iztekla v petek ob 7. uri po srednjeevropskem času. Nasilje se je nato nadaljevalo, potem ko je Hamas zavrnil podaljšanje premirja. Od izteka prekinitve ognja je Izrael po navedbah vojske napadel 150 ciljev v Gazi, Palestinci pa so na Izrael izstrelili kakih sto raket.

Izrael je zaradi obnovitve nasilja palestinskih “teroristov” v petek zapustil pogajanja za dosego trajnega premierja v Kairu, a se je po poročanju izraelskega časnika Haaretz nanje pripravljen vrniti, če bo prekinitev ognja obveljala.

Izraelski premier je premier Benjamin Netanjahu je danes zatrdil, da se Izrael za pogajalsko mizo ne bo vrnil, dokler bodo palestinski skrajneži izstreljevali rakete na izraelsko ozemlje. Napovedal je še, da se bo operacija izraelske vojske Zaščitni rob v Gazi, ki se je začela z zračnimi napadi 8. julija, nadaljevala.

STA


Najbolj brano