Iz morja potegnili eno od črnih skrinjic malezijskega letala

Indonezijski potapljači so danes z dna Javanskega morja potegnili eno od dveh črnih skrinjic letala malezijske družbe AirAsia, ki je s 162 ljudmi na krovu strmoglavilo 28. decembra lani. Gre za skrinjico, ki beleži podatke o poletu in bi lahko pomagala pri razjasnitvi okoliščin strmoglavljenja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Indonezijski potapljači so danes z dna Javanskega morja potegnili eno od dveh črnih skrinjic letala malezijske družbe AirAsia, ki je s 162 ljudmi na krovu strmoglavilo 28. decembra lani.  Foto: Silva Križman
Indonezijski potapljači so danes z dna Javanskega morja potegnili eno od dveh črnih skrinjic letala malezijske družbe AirAsia, ki je s 162 ljudmi na krovu strmoglavilo 28. decembra lani.  Foto: Silva Križman

DŽAKARTA > Na novinarski konferenci je vodja iskalne akcije Bambang Soelistyo pojasnil, da bodo črno skrinjico poslali na analizo v Džakarto.

Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa so strokovnjaki že locirali tudi drugo skrinjico, snemalnik zvoka v pilotski kabini. Te skrinjice, s pomočjo katere bi preiskovalci ugotovili, kaj se je tik pred strmoglavljenjem dogajalo v pilotski kabini, po navedbah enega od vodij iskalne operacije Suryadija Supriyadija za zdaj ni moč potegniti iz morja.

Po navedbah indonezijske meteorološke agencije je strmoglavljenju airbusa A320, ki je bil na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, botrovalo slabo vreme. A končnega odgovora brez črnih skrinjic ni mogoče dati.

V iskalni akciji, ki vključuje ameriške, kitajske in druge tuje ladje, so doslej našli 48 trupel. Po besedah Supriyadija je večina trupel potnikov najverjetneje ujeta v kabini, zato je tudi iskanje delov letalskih razbitin med prioritetami. Med potniki je bila večina Indonezijcev, po en Singapurec, Malezijec in Britanec, kopilotka Francozinja in trije Južnokorejci.

STA


Najbolj brano