Iz Zagreba direkten let v Toronto

Grško-kanadska letalska družba SkyGreece Airlines je v začetku tedna napovedala, da bo 22. junija odprla sezonsko tedensko letalsko linijo med Torontom in Zagrebom. Prvi polet iz Zagreba proti Torontu pa bo 24. junija, so napovedali na hrvaškem ministrstvu za turizem. Pričakujejo krepitev turističnih rezultatov na kanadskem trgu.

ZAGREB > Na Hrvaškem so lani imeli nekaj več kot 80.000 obiskov kanadskih turistov, kar je bilo 19 odstotkov več kot v letu pred tem. Turisti iz Kanade so ustvarili 231.000 nočitev, kar je bilo 15 odstotkov več.

Kanada lani ni bila niti med prvimi 20 hrvaškimi turističnimi trgi, delež nočitev kanadskih turistov na Hrvaškem je 0,31 odstotka. V Zagrebu menijo, da je nova letalska povezava s Kanado predpogoj za uresničenje boljših turističnih rezultatov.

Poleg prednosti za hrvaški turizem bo poletna letalska linija med Torontom in Zagrebom omogočala tudi boljše poslovno in gospodarsko povezovanje Kanade in Hrvaške, so še ocenili na hrvaškem ministrstvu za turizem.

Tudi SkyGreece Airlines računa predvsem na prevoz turistov. Kot so izpostavili na svoji facebook strani, je Hrvaška za Kanadčane zagotovo najbolj čuvana skrivnost, ko gre za počitnice v Evropi. Hkrati pa se zavedajo, da bo njihova letalska linija tudi povezovala hrvaške izseljence v Severni Ameriki s hrvaško domovino.

SkyGreece Airlines so leta 2012 ustanovili kanadski podjetniki grškega porekla, in sicer ravno z namenom, da bi omogočala povezave grških izseljencev v Kanadi in ZDA z Grčijo. Sredi maja bodo odprli tudi letalsko povezavo med Torontom in Atenami.

Sedež družbe je v Atenah, v uporabi pa imajo zaenkrat eno letalo Boeing 767-300ER, ki lahko sprejme do 350 potnikov, je razvidno s spletne strani družbe.

STA


Najbolj brano