Iz Tunizije bo danes predčasno odšlo 11 Slovencev

Tunizijsko letoviško mesto Sousse, ki je bilo v petek tarča terorističnega napada, bo danes zjutraj zapustilo enajst slovenskih državljanov. Gre za 11 od skupno 14 Slovencev, ki so nastanjeni v hotelu blizu tistega, ki je bil tarča napada, v katerem je bilo ubitih najmanj 38 ljudi, večinoma britanskih turistov.

Tunizijsko letoviško mesto Sousse, ki je bilo v petek tarča 
terorističnega napada, bo danes zjutraj zapustilo enajst 
slovenskih državljanov. Foto: Wikipedia
Tunizijsko letoviško mesto Sousse, ki je bilo v petek tarča terorističnega napada, bo danes zjutraj zapustilo enajst slovenskih državljanov. Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Po podatkih slovenskega zunanjega ministrstva je sicer v Tuniziji še približno 90 slovenskih državljanov, ki niso izrazili želje po vrnitvi in nadaljujejo svoje počitnice.

Miha Menegalija iz turistične agencije Oasistours je povedal, da bo 11 Slovencev danes zjutraj z letalom poletelo na letališče v Benetkah, stroške njihove vrnitve pa bo krila agencija Oasistours.

Hotel Imperial Merhaba v tunizijskem kraju Sousse je bil v petek tarča terorističnega napada, ki je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 38 življenj. V tem hotelu ni bilo slovenskih državljanov, jih je pa bilo 14 nastanjenih v hotelu v neposredni bližini, oddaljenem približno 400 metrov. Odgovornost za napad je prevzela skrajna IS.

STA


Najbolj brano