Iz Libanona in Sirije izstrelili rakete na Izrael

V soboto zvečer so iz Libanona izstrelili dve raketi na sever Izraela. Davi pa je na Golansko planoto pod nadzorom Izraela priletelo pet raket iz Sirije. Izraelska vojska na napade ni odgovorila.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

JERUZALEM > Rakete niso zahtevale žrtev ali gmotne škode, a po poročanju tujih tiskovnih agencij kažejo, da bi se konflikt iz Gaze utegnil razširiti.

Izraelska vojska je davi potrdila vse napade. Kot je sporočila, sta raketi, ki so jih v soboto zvečer izstrelili iz Libanona, prileteli v Galilejo na sever Izraela. Rakete iz Sirije pa so zadele pet različnih ciljev na Golanski planoti. Kdo je izstrelil rakete iz Sirije, po navedbah izraelske vojske ni znano.

Izrael tokrat na napade, za katere za zdaj še ni nihče prevzel odgovornosti, ni odgovoril z napadi. Na podoben incident, ko je julija na Izrael priletela raketa iz Sirije, je izraelska vojska bombardirala položaje sirske vojske.

Glede napada iz Libanona se je Izrael sicer že pritožil pri misiji ZN v Libanonu (Unifil), ki nadzoruje območje ob meji med državama.

STA


Najbolj brano