Italijanski kraj Amatrice toži Charlie Hebdo

Italijanski kraj Amatrice, ki ga je avgusta opustošil potres, v katerem je umrlo skoraj 300 ljudi, je vložil tožbo proti francoskemu satiričnemu časniku Charlie Hebdo zaradi klevetanja. Nekaj dni po potresu je namreč objavil serijo karikatur, na katerih so prikazane žrtve med plastmi lazanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Potres je opustošil Amatrice Foto: Gasilska Zveza Italije
Potres je opustošil Amatrice Foto: Gasilska Zveza Italije

RIM > Kot je pojasnil odvetnik mestnega sveta Amatrice Mario Cicchetti, je bilo dejanje časnika nesprejemljiva žaljivka za žrtve naravne katastrofe. Predstavniki Charlie Hebdoja se še niso odzvali na tožbo.

Karikature so v Italiji vzbudile zgražanje. Odzvali so se tudi nekateri italijanski politiki. Med drugim je notranji minister Angelino Alfano dejal, da so Italijani jokali za žrtvami terorističnega napada na uredništvo Charlie Hedbo, medtem ko se oni norčujejo iz njihovih žrtev potresa.

Charlie Hedbo se je po ogorčenih odzivih na prve karikature odzval z novo sliko, na kateri je bila ženska pod ruševinami, poleg pa napis “Charlie Hebdo vam ni zgradil hiš, mafija jih je”.

STA


Najbolj brano