Italijanska obalna straža rešila več kot 4000 beguncev

Italijanska obalna straža je v zadnjih 24 urah v Sredozemskem morju rešila okoli 4400 beguncev, katerih plovila so zašla v težave, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe
Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe

RIM > Skupno so v Sredozemskem morju izvedli kar 22 reševalnih akcij, je v Rimu sporočila italijanska obalna straža. V akcijah v okviru operacije EU Triton so jim pomagale tudi norveške in irske ladje. Akcije reševanja ljudi iz plovil, ki so se na pot proti Italiji podale iz Libije, sicer še potekajo, so dodali v Rimu.

Na italijanskem otoku Lampedusa je medtem danes pristalo nekaj manj kot 1000 migrantov. Še okoli 500 jih je ponoči prispelo v pristanišče Augusta na Siciliji. Okoli 550 pa jih pričakujejo še v Palermu, poroča APA.

Po ocenah Organizacije za migracije (IOM) je letos preko Sredozemskega morja v Italijo prišlo že več kot 100.000 beguncev migrantov. Okoli 150.000 jih je pristalo v Grčiji. Doslej pa so zabeležili tudi 2365 smrti, kar je približno 600 več kot v enakem obdobju lani, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

STA


Najbolj brano