Italijanska mornarica odkrila več mrtvih migrantov; rešila jih je več kot 3000

Najmanj 17 migrantov je umrlo v Sredozemlju na poti do evropske obale. Trupla žrtev je italijanska mornarica danes odkrila na več različnih plovilih, katerim je priskočila na pomoč. Vsega skupaj je z morja danes rešila več kot 3300 migrantov. Že v četrtek pa so v Sredozemlju rešili več kot 700 migrantov.

Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe
Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe

RIM > Po navedbah italijanske obalne straže je danes v Sredozemlju potekalo več operacij reševanja migrantov, nekaj se jih nadaljuje tudi v večernih urah. Klic na pomoč so prijeli s 17 različnih plovil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanske oblasti so sporočile, da so že v četrtek s plovil v Sredozemlju rešili skupno 741 migrantov. Reševalno operacijo je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP koordinirala italijanska obalna straža, sodelovale pa so ladje Nemčije, Irske in Velike Britanije, ki delujejo v okviru agencije EU za zunanje meje Frontex.

Migranti so Sredozemsko morje poskušali prečkati na šestih plovili, od katerih je bilo pet napihljivih. Rešili so jih pred obalo Sicilije, je sporočila obalna straža.

Letos je med nevarno potjo do Evrope preko Sredozemlja življenje izgubilo 1770 migrantov, kar je 30-krat več kot v enakem obdobju lani.

STA


Najbolj brano