Italija prijela mafijce, ki so načrtovali napad na notranjega ministra

Italija je mafijcem prekrižala načrte za atentat na italijanskega notranjega ministra Angelina Alfana. Policija je danes sporočila, da je v sicilijanskem mestu Corleone aretirala šest mafijskih šefov.

Mafijci so načrtovali atentat na italijanskega notranjega 
ministra Angelina Alfana. Foto: Wikipedia
Mafijci so načrtovali atentat na italijanskega notranjega ministra Angelina Alfana. Foto: Wikipedia

RIM > Aretirani so tesni zavezniki mafijskega šefa Salvatoreja Riine, ki prestaja večkratno dosmrtno zaporno kazen zaradi umora v skladu s strogim zaporniškim režimom člen 41-bis, pri katerem popolnoma osamijo zapornike.

Prisluškovanje pogovorom med šestimi aretiranci je razkrilo načrt za umor Angelina Alfana, ki ga krivijo za okrepitev člena 41-bis, je danes v Palermu povedal tamkajšnji tožilec Francesco Lo Voi. “Omenjali so morebiten napad na Alfana. Nekateri so to želeli storiti v Rimu, drugi na Siciliji,” je povedal tožilec po seriji racij, v katerih so prijeli mafijce.

Ministra so želeli napasti, ko bi bil slabše varovan. Preiskovalci so nemudoma opozorili ministra in njegove telesne stražarje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Aretacije so sledile preiskavi, ki se je začela septembra lani.

STA


Najbolj brano