Iranski predsednik obsodil ubijanje v imenu islama

Iranski predsednik Hasan Rohani je po sredinem smrtonosnem napadu na francoski satirični tednik Charlie Hebdo danes obsodil terorizem in nasilje, storjeno v imenu islama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iranski predsednik Hasan Rohani je po sredinem smrtonosnem napadu na francoski satirični tednik Charlie Hebdo danes obsodil terorizem in nasilje, storjeno v imenu islama, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Foto: Wikipedia
Iranski predsednik Hasan Rohani je po sredinem smrtonosnem napadu na francoski satirični tednik Charlie Hebdo danes obsodil terorizem in nasilje, storjeno v imenu islama, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Foto: Wikipedia

TEHERAN > Hasan Rohani je po poročanju iranskih medijev dejal, da sta nasilje in terorizem kazniva tako na Bližnjem vzhodu, kot tudi v Evropi in ZDA. “Tisti, ki neupravičeno ubijajo in izvajajo nasilna ter ekstremistična dejanja v imenu džihada, vere ali islama spodbujajo islamofobijo, če tako želijo ali ne,” je dejal.

Rohani se je, čeprav tega ni izrecno rekel, očitno navezoval na sredin napad na tednik Charlie Hebdo v Parizu, kjer je bilo ubitih 12 ljudi, vključno z osmimi novinarji.

Tednik Charlie Hebdo je v preteklih letih s političnimi karikaturami večkrat poskrbel za razburjenje med muslimani po vsem svetu, med drugim s karikaturami preroka Mohameda.

Iran je sicer napad obsodil že v sredo, ko je tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Marzieh Afkham dejala, da “so vsa dejanja terorizma proti nedolžnim ljudem tuja doktrini in naukom islama.”

STA


Najbolj brano