Iran obsodil petkove napade v treh državah

Iran je danes ostro obsodil petkove teroristične napade v Tuniziji, Franciji in Kuvajtu. “Ta teroristična dejanja nimajo ničesar skupnega z nauki islama,” je danes dejala tiskovna predstavnica iranskega zunanjega ministrstva Marzieh Afham.

Iran je danes ostro obsodil petkove teroristične napade v 
Tuniziji, Franciji in Kuvajtu. “Ta teroristična dejanja nimajo 
ničesar skupnega z nauki islama,” je danes dejala tiskovna 
predstavnica iranskega zunanjega ministrstva Marzieh 
Afham. Foto: Wikipedia
Iran je danes ostro obsodil petkove teroristične napade v Tuniziji, Franciji in Kuvajtu. “Ta teroristična dejanja nimajo ničesar skupnega z nauki islama,” je danes dejala tiskovna predstavnica iranskega zunanjega ministrstva Marzieh Afham. Foto: Wikipedia

TEHERAN > Marzieh Afham je izpostavila. da je treba korenine terorizma izsušiti in da morajo vse države sodelovati v boju proti islamskim skrajnežem. Pri tem je še posebej izpostavila pomen tega, da islamske države oblikujejo enotno strategijo boja proti terorizmu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Tuniziji je bilo v napadu na hotel v letoviškem mestu Sousse v petek ubitih najmanj 38 ljudi, večinoma britanskih turistov. Odgovornost za napad je prevzela skrajna Islamska država. Ta je prevzela tudi odgovornost za petkov napad na šiitsko mošejo v Kuvajtu, v katerem je bilo ubitih 27 ljudi. Zastave te džihadistične skupine so bile tudi na kraju petkovega napada na plinarno blizu Lyona v Franciji, kjer je bil obglavljen 54-letni lastnik nekega podjetja.

STA


Najbolj brano