Interpolove tiralice za sedmimi državljani BiH zaradi terorizma

Na Interpolovih tiralicah je zaradi suma sodelovanja s teroristično organizacijo Islamska država sedem državljanov BiH, za katere domnevajo, da so v Siriji, je danes poročal časnik Dnevni avaz.

SARAJEVO > V torek je bila razpisana tako imenovana rdeča tiralica za 25-letnim Naserjem Anautom iz Sarajeva, že februarja pa je Interpol na zahtevo policije BiH razpisal tiralice za 49-letnim Ramom Grahovićem in 21-letnim Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, 53-letnim Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, 21-letnim Jasminom Keserovićem iz Zavidovićev, 28-letnim Sulejmanom Mešanovićem iz Gradačca ter 50-letnim državljanom Savdske Arabije in BiH Ahmedom Zuharijem. Glede na razpoložljive obveščevalne podatke se vsi borijo v Siriji na strani IS ali Fronte al Nusra.

Po podatkih policije je Arnaut leta 2013 preko Turčije odšel v Sirijo. V BiH je bil povezan z vahabitskimi skupinami blizu Levirju Muratoviću in Kemalu Muriću, ki sta bila lani pridržana zaradi domnevnega načrtovanja terorističnega napada v Sarajevu.

Arnaut je prav tako pogosto obiskoval molilnico v naselju Stup v Sarajevu, kamor je v preteklosti zahajal tudi Mevlid Jašarević, ki je bil obsojen zaradi napada na ameriško veleposlaništvo v BiH. Tja je zahajal tudi Bilal Bosnić, ki je bil obsojen na sedem let zapora zaradi sodelovanja v terorističnih dejavnostih, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

STA


Najbolj brano