Indonezija po nesreči prepovedala najcenejše vozovnice

Po strmoglavljenju letala družbe Air Asia s 162 ljudmi na krovu namerava Indonezija prepovedati najnižje cene letalskih vozovnic. “S tem naj bi zagotovili, da bodo letalske družbe imele dovolj denarja za izboljšanje varnosti,” so pojasnili na indonezijskem ministrstvu za promet.

Po strmoglavljenju letala družbe Air Asia s 162 ljudmi na krovu namerava Indonezija prepovedati najnižje cene letalskih vozovnic.
Po strmoglavljenju letala družbe Air Asia s 162 ljudmi na krovu namerava Indonezija prepovedati najnižje cene letalskih vozovnic. 

DŽAKARTA > Cenovna vojna lahko letalske prevoznike sili k ukrepom, ki so v škodo varnosti letal, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes na lokalni televiziji pojasnil tiskovni predstavnik ministrstva.

Letalski promet v Indoneziji v zadnjih letih beleži skokovito rast. Nizkocenovni prevozniki ponujajo letalske vozovnice le za nekaj evrov. V bodoče pa bodo smele biti najcenejše vozovnice največ za 40 odstotkov cenejše od najdražjih, zahtevajo na indonezijskem ministrstvu za promet.

Za zdaj sicer ni še nobenega dokaza, da bi pomanjkljivi varnostni ukrepi imeli vlogo pri nedavni nesreči letala Air Asia. Preiskovalci raziskujejo tudi, ali so morda strmoglavljenje povzročili slabo vreme, tehnične težave airbusa A320 ali pa napaka pilota.

Letalo je v Javansko morje strmoglavilo 28. decembra na poti iz drugega največjega indonezijskega mesta Surabaya v Singapur. Pilot ni oddal klica na pomoč.

STA


Najbolj brano