Incident na letu iz Frankfurta v Beograd

Na letalu nemške družbe Lufthansa, ki je bilo na poti iz Frankfurta v Beograd, se je danes zgodil incident, ko je eden od potnikov skušal odpreti vrata kabine. Srbski mediji so sprva poročali, da je potnik skušal vdreti v pilotsko kabino, a so pri Lufthansi kasneje to zanikali in zatrdili, da je skušal odpreti vrata letala.

Fotografija je simbolična. Foto: Johannes Eisele
Fotografija je simbolična. Foto: Johannes Eisele

BEOGRAD > Incident se je zgodil na polovici leta nad avstrijskimi Alpami, ko je Jordanec z ameriškim potnim listom vstal in skušal odpreti vrata, a so mu ostali potniki to preprečili. Obvladali naj bi ga rokometaši kluba Vojvodina, ki so potovali v poslovnem razredu, poročajo srbski mediji.

“Potnika so nato zadržali na sedežu in ga predali oblastem v Beogradu,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnil tiskovni predstavnik Lufthanse Andreas Bartels. Zatrdil je, da varnost potnikov na letalu ni bila ogrožena. Dodal je, da vrat, pri katerih je stal moški, ni moč odpreti med letom.

Letalo je v Beogradu pristalo ob 12.45, kot je bilo načrtovano, posadka pa primera ni prijavila kontroli poletov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

STA


Najbolj brano