Identiteta napadalcev z istanbulskega letališča še vedno ni znana

Identiteta treh napadalcev z istanbulskega letališča še vedno ni znana. Odgovornosti za napad prav tako še vedno ni prevzel nihče, čeprav so turške oblasti s prstom že pokazale na skrajno skupino Islamska država. Napad, ki je zahteval najmanj 42 smrtnih žrtev, naj bi bil sicer dobro pripravljen in koordiniran, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Identiteta treh napadalcev z istanbulskega letališča še vedno 
ni znana. Foto: Itv.Com
Identiteta treh napadalcev z istanbulskega letališča še vedno ni znana. Foto: Itv.Com

ANKARA > Po poročanju turškega časnika Hurriyet naj bi bil eden od napadalcev ruski državljan, morda iz Čečenije. Veliko število radikaliziranih ljudi iz Čečenije se je namreč pridružilo IS v Siriji in Iraku. Turška tiskovna agencija Dogan medtem poroča, da naj bi bili napadalci iz osrednje Azije in sicer iz Uzbekistana, Kirgizistana in Dagestana. Uradni turški predstavniki te novice še niso potrdili.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v sredo zvečer dejal, da so si napadalci prislužili mesto v peklu in obljubil oster boj proti terorizmu. V Istanbulu je danes turška policija na 16 lokacijah izvedla racije. Prijeli so 13 osumljencev, trije med njimi naj bi bili tujci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

STA


Najbolj brano