IS prevzela odgovornost za napad v Tuniziji

Skrajna skupina IS je prevzela odgovornost za petkov napad na hotel v tunizijskem letoviškem mestu Sousse, ki je po zadnjih podatkih oblasti zahteval najmanj 38 življenj, večinoma Britancev. Tunizijska vlada je sporočila, da bo v tednu dni zaprla približno 80 mošej, ki niso pod njenim nadzorom, ker tam spodbujajo k nasilju.

Skrajna skupina IS  je prevzela odgovornost za petkov napad 
na hotel v tunizijskem letoviškem mestu Sousse.
Skrajna skupina IS je prevzela odgovornost za petkov napad na hotel v tunizijskem letoviškem mestu Sousse. 

TUNIS > Tunizijski premier Habib Essid je na novinarski konferenci potrdil, da je večina žrtev napada britanskih državljanov, sledijo jim Nemci, Belgijci ter drugi državljani, med njimi Francozi. London je pred tem potrdil, da je umrlo v napadu najmanj pet Britancev, Dublin pa, da je umrla Irka.

Z 39 je število smrtnih žrtev zmanjšal na 38, saj je bil v višjo številko vštet tudi storilec, tunizijski študent, ki so ga varnostne sile ubile v napadu.

Premier je izpostavil, da je zoperstavljanje terorizmu nacionalna dolžnost in Tunizijce pozval, naj v tem boju pomagajo vladi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Skrajna skupina IS je medtem na twitterju prevzela odgovornost za napad. Tunizijske oblasti so sporočile, da je napad izvedel tunizijski študent, ki policiji ni znan.

IS je pred tem že prevzela tudi odgovornost za petkov napad na šiitsko mošejo v Kuvajtu, v katerem je bilo ubitih 27 ljudi. Zastave te džihadistične skupine so bile tudi na kraju petkovega napada na plinarno blizu Lyona v Franciji, kjer je bil obglavljen 54-letni lastnik nekega podjetja.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da je minulo noč več sto tujih turistov predčasno zapustilo državo.

STA


Najbolj brano