Huda neurja pustošila po severu Italije in zahtevala novo žrtev

Italijansko severozahodno obalo so danes prizadela nova močna neurja. Blizu Genove so zahtevala smrtno žrtev, potem ko je hudournik odnesel vozilo. Skupaj je ekstremno vreme v zadnjem tednu na severu Italije zahtevalo že šest življenj.

Fotografija je simbolična Foto: Ivan Zupančič/Fpa
Fotografija je simbolična Foto: Ivan Zupančič/Fpa

GENOVA > Hude nevihte so dobesedno opustošile območje Genove, pa tudi Milano in Torino. Obilne padavine so povzročile nove poplave in sprožile več zemeljskih plazov.

Župan Genove Marco Doria je prebivalce pozval, naj se ne odpravljajo na ceste, če ni nujno. Mnoge so namreč neprevozne in poplavljene. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je območje v samo nekaj urah zalilo z okoli 140 litri dežja na kvadratni meter.

“Položaj je zelo težak, zelo resen,” je opozoril Doria. “Pozivam vas, da ostanete doma. To ni zganjanje panike, ampak preudarno ravnanje,” je dejal.

Več ljudi je moralo zapustiti svoje domove. Ponekod so se nekatere hiše tudi porušile, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Voznikom odsvetujejo uporabo tako avtoceste A10, ki gre ob obali od meje s Francijo do Genove, kot tudi avtocesto A7, ki povezuje Genovo in Milano.

Podobno je oviran železniški in letalski promet, navaja AFP. Po ocenah naj bi poplave in zemeljski plazovi, ki so posledica obilnih padavin v minulem tednu, povzročili za najmanj 100 milijonov evrov škode na območju.

STA


Najbolj brano