Hrvaške ladjedelnice bi uvozile tuje delavce

Hrvaške ladjedelnice nimajo dovolj kvalificiranih delavcev, so opozorili na včerajšnji okrogli mizi v Pulju o prihodnosti hrvaških ladjedelnic, poroča Glas Istre.

Hrvaške ladjedelnice nimajo dovolj kvalificiranih delavcev, so 
opozorili na včerajšnji okrogli mizi v Pulju o prihodnosti 
hrvaških ladjedelnic. Foto: Wikipedia
Hrvaške ladjedelnice nimajo dovolj kvalificiranih delavcev, so opozorili na včerajšnji okrogli mizi v Pulju o prihodnosti hrvaških ladjedelnic. Foto: Wikipedia

PULJ > Član uprave skupine Uljanik Marinko Brgić je zagotovil zaposlitev vsem, ki so kvalificirani za ladjedeniška dela, od varilcev, brusilcev do ostalih poklicev. “Iz naših šol ne moremo dobiti kvalitetnega kadra, a nič bolje ni s fakultetami", je povedal Brgić.

Darko Pappo iz Brodosplita je dejal, da so resorno ministrstvo zaprosili za uvoz delovne sile, a so njihovo prošnjo zavrnili. “Na naših borzah ni dovolj delavcev za ladjedelniško dejavnost,” je opozoril.

Predsednica uprave Tehnomonta Gordana Deranja je dejala, da “ne glede na veliko število nezaposlenih na Zavodu za zaposlovanje, ko odprete natečaj, se nihče ne javi v tej stroki ali branži, ali pa ni dovolj kvalificiran, da bi ga lahko zaposlili.” Meni, da je treba zakonsko omogočiti uvoz delavcev za deficitarne poklice v ladjedelništvu, poroča Glas Istre.

Spletno uredništvo


Najbolj brano