Hrvaška zbira ponudbe za najem Titovega Galeba

Reška mestna uprava je v sredo razpisala natečaj za 30-letno koncesijo za najem nekdanje Titove ladje Galeb, ki je zaščiten kot kulturna dediščina Hrvaške, piše hrvaška tiskovna agencija Hina. Vrednost koncesije za 30 let je po navedbah mestne uprave ocenjena na 10,3 milijona evrov.

Hrvaška zbira ponudbe za najem Titovega Galeba. Vrednost koncesije za 30 let je po navedbah mestne uprave ocenjena na 10,3 milijona evrov. Foto: Wikipedia
Hrvaška zbira ponudbe za najem Titovega Galeba. Vrednost koncesije za 30 let je po navedbah mestne uprave ocenjena na 10,3 milijona evrov. Foto: Wikipedia

REKA > Glede na študijo o izvedljivosti podeljevanja koncesije bo moral koncesionar na Galebu zagotoviti muzejski prostor na površini 507,10 kvadratnih metrov, rekreacijski center, hostel in hotel, restavracijo, kongresni center in bar.

Vsa dela za ureditev ladje za gospodarsko uporabo mora urediti koncesionar na svoj račun, brez možnosti povračila vloženega denarja.

Dela morajo potekati v skladu s pogoji in soglasjem restavratorskega oddelka v Rijeki, projekt pa mora sprva sploh odobriti mesto Reka.

Ladja bo privezana v reškem pristanišču, natečaj pa bo odprt do 24. marca 2015. Kriterij pri izboru bo najcenejša ponudba.

Ladja Galeb je glede na odločitev hrvaškega ministrstva za kulturo od 30. oktobra 2006 naprej del hrvaške kulturne dediščine in je od leta 2011 v skladu z zakonom o zaščiti kulturne dediščine tudi trajno zaščitena.

STA


Najbolj brano