Hrvaška policija že odkrila prvo skupino beguncev

Hrvaška policija je odkrila skupino približno 20 beguncev, ki so v Hrvaško vstopili iz Srbije izven mejnega prehoda, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. To je prva večja skupina beguncev, ki se je po zaprtju madžarsko-srbske meje očitno odpravila proti Zahodu preko Hrvaške.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > Kot je davi za Hino povedal tiskovni predstavnik vukovarsko-sremske policijske uprave Domagoj Džigumović, so begunce zdaj odpeljali v kraj Tovarnik, kjer bodo izvedli postopek registracije. Večina naj bi jih bilo Sircev in Afganistancev.

Po odločitvi Madžarske, da zapre mejo s Srbijo, so se srbske oblasti odločile preusmerjati avtobuse z begunci proti meji s Hrvaško. Tako so avtobusi, ki so doslej begunce vozili iz zbirnega centra v Preševu proti Madžarski, zdaj na vetrobranska stekla dali napise z novo destinacijo - Šid oziroma mejni prehod med Srbijo in Hrvaško Šid - Tovarnik, navaja Hina.

Na mejo je prispelo najmanj deset avtobusov z begunci. Ti pa zdaj poskušajo prečkati mejo tudi preko polj.

Na hrvaški strani meje so že od torka prostovoljci hrvaškega Rdečega križa. Imajo pripravljena sredstva za sprejem večjega vala beguncev - od vode, hrane do sanitetnega materiala, še navaja Hina.

STA


Najbolj brano