Hrvaška najbolj zaželena država za počitnice na svetu

Vsi si želijo obiskati Hrvaško, je poročal britanski časnik The Telegraph na svoji spletni strani, potem ko so podatki spletne strani teflSearch.com, ki se naslanja na iskalnik Google, pokazali, da je med lanskim in letošnjim julijem največ uporabnikov navedlo, da bi najrajši počitnikovali na Hrvaškem. Hrvati pa si želijo na Maldive in Tajsko.

Rovinj Foto: Ana Cukijati
Rovinj Foto: Ana Cukijati

ZAGREB > Uporabniki spletne strani teflSearch iz 80 držav so v zadnjem letu za počitnice največkrat izbrali Hrvaško. Gre za 2,71 odstotka uporabnikov, sledijo Grčija z 2,54 odstotka, Turčija in Tajska s po 2,47 odstotka ter Španija z 1,99 odstotka. Med prvimi desetimi so še Italija, Kuba, Portugalska, Malta in ZDA.

The Telegraph izpostavlja, da je prvih pet držav znanih po svojih prekrasnih plažah in da za počitnice "ni treba oropati banke". Kot zanimivost navaja, da med prvimi desetimi najbolj zaželenimi državami za počitnice ni Francije, ki velja za najbolj obiskano državo na svetu.

Časnik povzema tudi podatke, ki kažejo, da gredo Britanci najraje na počitnice doma, potem na Tajsko in v Turčijo. Avstralci najraje izberejo Fidži, Novo Zelandijo in Tajsko, Američani pa Veliko Britanijo, Mehiko in Kubo. Ne Britanci ne Avstralci in ne Američani ne navajajo Hrvaške med prvimi desetimi državami za preživljanje počitnic.

Hrvati kot sanjske počitnice izpostavljajo Maldive, Tajsko, Malto, Grčijo, Kubo, Tunizijo, Črno goro, Turčijo, Maroko in Šrilanko.

STA


Najbolj brano