Hillary Clinton predala strežnik svoje elektronske pošte FBI

Demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton je zasebni strežnik elektronske pošte, ki ga je uporabljala v času, ko je bila državna sekretarka, predala pravosodnemu ministrstvu oziroma zvezni policiji FBI. Odvetniku Davidu Kendallu pa je naročila, naj FBI preda tudi vse kopije, ki jih hrani v svoji pisarni.

Republikanci so s tožbo dosegli, da mora State Department 
objaviti vso elektronsko pošto Clintonove iz časa, ko je bila 
državna sekretarka.  Foto: Seth Wenig
Republikanci so s tožbo dosegli, da mora State Department objaviti vso elektronsko pošto Clintonove iz časa, ko je bila državna sekretarka.  Foto: Seth Wenig

NEW YORK > Republikanci namreč obtožujejo Clintonovo, da je malomarno ravnala z zaupnimi informacijami, ker je uporabljala svoj zasebni strežnik in so s tožbo dosegli, da mora State Department objaviti vso elektronsko pošto Clintonove iz časa njenega vodenja.

Pošta vsebuje vsega skupaj okrog 50.000 sporočil in nič od tega, kar je bilo objavljeno doslej, ni sporno. Republikanski senator Chuck Grassley iz Iowe sicer trdi, da so preiskovalci našli dve sporočili z oznako strogo zaupno. Clintonova in State Department trdita, da te oznake v času pošiljanja pošte ni bilo.

Republikanci so upali, da bo v pošti kaj takšnega, kar bi lahko spodneslo predsedniško kampanjo Clintonove, vendar za zdaj ni prišlo na dan še nič tovrstnega. Clintonova je sicer več tisoč elektronskih sporočil izbrisala, ker je ocenila, da gre za zasebno korespondenco, ki nima nič opraviti z njenim delom državne sekretarke. STA


Najbolj brano