Hekerji na spletni strani Dubrovniških poletnih iger podprli Hamas

Na spletni strani Dubrovniških poletnih iger so bila davi objavljena sporočila v podporo palestinskemu gibanju Hamas in svobodni Palestini ter proti vojnam v Siriji, Iraku in Libiji. Sporočila so medtem umaknili, spletna stran najbolj znane dubrovniške prireditve pa naj bi bila znova dostopna do konca dneva.

V Dubrovniku ne želijo ugibati, kdo je vdrl na spletno stran 
festivala. Več informacij bodo objavili, ko bo končana policijska preiskava.
V Dubrovniku ne želijo ugibati, kdo je vdrl na spletno stran festivala. Več informacij bodo objavili, ko bo končana policijska preiskava. 

ZAGREB > V Dubrovniku ne želijo ugibati, kdo je vdrl na spletno stran festivala. Več informacij bodo objavili, ko bo končana policijska preiskava.

Tiskovna predstavnica festivala Karla Labaš je za hrvaške medije dejala, da hekerskega napada ne razumejo kot neposredno grožnjo poletnim igram ter da doslej tudi niso zaznali kakšnih groženj.

Varnostne ocene policije so sicer maja pokazale, da obstaja tveganje terorističnega napada med letošnjim dubrovniškim festivalom, potem ko so potrdili, da bo na programu predstava Osnovni delci francoskega pisatelja Michela Houellebecqa.

Varnostno oceno je takrat zahtevala Dubrovniško-neretvanska županija kot organizator festivala, saj je Houllebecq med drugim znan kot oster kritik skrajnega islama.

Predstavo so zaradi varnostnih pomislekov sprva umaknili s programa letošnjih iger, a so jo po številnih zahtevah v hrvaški in svetovni javnosti znova uvrstili in je napovedana za 20. julij, spremljali pa jo bodo okrepljeni varnostni ukrepi.

Letošnje 66. Dubrovniške poletne igre se bodo začele v petek. Do 25. avgusta se bodo zvrstile številne kulturne prireditve, kot so različni koncerti in glasbeno-scenski dogodki.

STA


Najbolj brano