Gvineja zaradi ebole zaprla meje

Gvineja je danes zaradi nevarnosti širjenja ebole zaprla mejo z Liberijo in Sierro Leone. S to potezo želi zagotoviti boljši nadzor nad ljudmi, za katere sumijo, da prenašajo smrtonosni virus, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi zadnjega  izbruha ebole je po  podatkih Svetovne zdravstvene organizacije, objavljenih v petek, v zahodni Afriki doslej umrlo že skoraj 1000 ljudi
Zaradi zadnjega izbruha ebole je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije, objavljenih v petek, v zahodni Afriki doslej umrlo že skoraj 1000 ljudi 

CONAKRY > Gvineja se je odločila, da začasno zapre kopensko mejo z Liberijo in Sierro Leone, je po poročanju AFP dejal vladni tiskovni predstavnik Albert Damantang Camara. Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

Ukrepe za zajezitev ebole sprejemajo tudi druge države. V Sierri Leone so danes mobilizirali 1500 policistov in vojakov, da bi na območjih, kjer se je razširil ta smrtonosni virus, zagotovili ustrezno izvajanje karantene.

Obrambni minister Sierre Leone Palo Conteh je po poročanju AFP povedal, da bodo polovico policistov in vojakov razvrstili v pokrajinah Kanema in Kailahun na vzhodu države, ki jih je izbruh virusa najbolj prizadel in kjer so karanteno uvedli v četrtek. Ostale bodo napotili na zahodni del, ki vključuje tudi prestolnico Freetown, in na severni del države.

Zambija je prepovedala vstop v državo za prebivalce držav, ki jih je virus najbolj prizadel - Liberije, Sierre Leone, Gvineje in tudi Nigerije -, ter za udeležence konferenc, organiziranih v teh državah. Državljane Zambije, ki se bodo vračali iz prizadetih držav, bodo temeljito pregledali in jih, če se bo izkazalo, da bi lahko prenašali virus, dali v karanteno.

Zaradi zadnjega izbruha ebole je po zadnjih podatkih Svetovne zdravstvene organizacije, objavljenih v petek, v zahodni Afriki doslej umrlo že skoraj 1000 ljudi.

STA


Najbolj brano