Grška vlada v nadaljevanje pogajanj s podporo skoraj vseh strank

Voditelji skoraj vseh grških političnih strank so pred nadaljevanjem pogajanj z mednarodnimi posojilodajalci podprli grško vlado. Večina strank namreč meni, da za Grčijo ne obstaja druga možnost kot dogovor, ki vključuje prestrukturiranje dolga, je dejal obrambni minister in vodja koalicijske stranke Neodvisni Grki Panos Kamenos.

 Voditelji skoraj vseh grških političnih strank so pred nadaljevanjem pogajanj z mednarodnimi posojilodajalci podprli 
grško vlado.
Voditelji skoraj vseh grških političnih strank so pred nadaljevanjem pogajanj z mednarodnimi posojilodajalci podprli grško vlado.  

ATENE > “Premier A leksis Cipras se bo v Bruslju pogajal v imenu vseh Grkov,” je Panos Kamenos po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal po današnjem srečanju s Ciprasom. Po njegovem mnenju je dogovor s posojilodajalci edina možna rešitev za Grčijo.

Po sedemurnem srečanju predstavnikov grških strank s premierjem je Kamenos napovedal, da bodo voditelji strank podpisali skupno izjavo, ki bo Ciprasu dala moč v pogajanjih s posojilodajalci. Za skupno izjavo so se odločili vsi voditelji strank, ki so se udeležili sestanka, razen komunistične stranke, medtem ko se predstavniki Zlate zore srečanja niso udeležili.

Grški premier Cipras je v današnjem telefonskem pogovoru nemški kanclerki Angeli Merkel zagotovil, da bo v torek predstavil nove grške predloge. Finančni ministri držav v območju evra bodo tako v torek preučili stanje in pripravili podlago za odločitve na evrskem vrhu, ki je predviden za 18. uro.

STA


Najbolj brano