Grozljive razmere v tržaškem silosu

Razmere v silosu so bile včeraj dopoldne, ko je bil predviden začetek čiščenja in praznjenja skladišč, katastrofalne, poroča Primorski dnevnik. Ob vhodu na območje, kjer so si v preteklih mesecih zatočišče našli prebežniki oziroma prosilci za azil iz Pakistana, Afganistana in nekaterih drugih kriznih držav, je novinarje časnika pričakala gora odpadkov in iztrebkov, pod oboki poslopja pa še vedno stoji šotorsko naselje, ki so ga begunci zgradili iz kartona, pločevine, plastike, volnenih odej in drugih kosov blaga.

Silos je povsem blizu glavne železniške in avtobusne postaje. 
Od prejšnjega tedna je z uredbo tržaške občine  postal 
nedostopen za begunce.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Silos je povsem blizu glavne železniške in avtobusne postaje. Od prejšnjega tedna je z uredbo tržaške občine postal nedostopen za begunce.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

TRST > H grozljivim razmeram je včeraj prispeval še dež, ki je razmočil tla v silosu in iz raztresenih smeti, ostankov hrane, cigaretnih ogorkov in drugega ustvaril prizore, ki smo jih pred leti videvali v televizijskih posnetkih po katastrofalnem potresu v Haitiju, ali ki jih kažejo različni dokumentarci o revnih predelih v Indiji, Afriki, Braziliji in še mnogih drugih državah tretjega sveta, dodajajo v časniku.

Silos je povsem blizu glavne železniške in avtobusne postaje. Od prejšnjega tedna je z uredbo tržaške občine postal nedostopen za begunce. Postavili bodo začasne betonske pregrade in organizirali bodo varnostno službo, ki bo skrbela, da se objektu nihče ne približa.

Il Piccolo piše, da se je nekaj beguncev zateklo v podhod pod železniško postajo.

V bližini ni bilo nobenega kemičnega stranišča, prav tako pitne vode ni. Primorski dnevnik še dodaja, da je pravi čudež, da ni prišlo do izbruha kakšne nalezljive bolezni.

Spletno uredništvo


Najbolj brano