Grčija in posojilodajalci še daleč od dogovora

Grčija in njeni mednarodni posojilodajalci so še daleč od dogovora o ukrepih in reformah v zameno za naslednji obrok finančne pomoči, čeprav je zaznati krepitev dejavnosti in zavezanosti, so danes v Bruslju povedali viri pri EU. “Dejansko smo 21. aprila tam, kjer bi si želeli biti pred dvema mesecema,” so ponazorili.

Grčija in njeni mednarodni posojilodajalci so še daleč od 
dogovora o ukrepih in reformah v zameno za naslednji obrok 
finančne pomoči, čeprav je zaznati krepitev dejavnosti in 
zavezanosti, so danes v Bruslju povedali viri pri EU.
Grčija in njeni mednarodni posojilodajalci so še daleč od dogovora o ukrepih in reformah v zameno za naslednji obrok finančne pomoči, čeprav je zaznati krepitev dejavnosti in zavezanosti, so danes v Bruslju povedali viri pri EU. 

BRUSELJ > V Evropski komisiji so danes dejali, da napredek je, da se delo nadaljuje na politični in tehnični ravni ter da bo naslednja priložnost za pregled doseženega napredka neformalno zasedanje finančnih ministrov držav v območju evra ta petek v Rigi.

V Rigi sicer ni pričakovati velike razprave, še manj prebojnih odločitev. Ministri bodo pogledali, kakšno je stanje, in izrazili upanje, da bodo pogajanja pospešena, so viri v Bruslju orisali verjeten izkupiček sestanka v latvijski prestolnici.

V območju evra tudi poudarjajo, da je zdaj ključen le še en rok: 30. junij, ko se izteče podaljšani drugič drugi program evropske pomoči Grčiji. Vmesni roki po navedbah virov niso preveč konstruktivni, saj povzročajo nepotrebno vznemirjenje.

STA


Najbolj brano