Glavni osumljenec za rop kriminalistov v Zagrebu njihov šef

Hrvaški notranji minister Vlaho Orepić je danes v Zagrebu sporočil, da so zaključili kriminalistično preiskavo o ropu dveh kilogramov zlata in 280.000 evrov v začetku aprila na sedežu kriminalistične policije v Zagrebu.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > Ni pa želel komentirati navedb, da je glavni osumljenec šef kriminalistov Željko Dolački, ki je bil po ropu sicer suspendiran.

Vlado Orepić je danes potrdil, da so danes v zgodnjih jutranjih urah prijeli policijskega uradnika zaradi suma zlorabe položaja in pooblastil. Na izredni novinarski konferenci pa ni želel povedati, ali gre res za Dolačkega in ali so našli tudi odtujeno zlato in denar.

Pred tem je policija sporočila, da so prijeli 47-letnega uslužbenca zagrebške policije, ki ga sumijo, da je odtujil in zase zadržal dva kilograma zlata in 280.000 evrov ter da je lažno predstavil poskus ropa. Tudi policija ni sporočila imena, so pa hrvaški mediji poročali, da gre za šefa zagrebških kriminalistov Dolačkega.

Omenjeno zlato in denar je bilo ukradeno iz sefa v njegovi pisarni. Šlo je za zasežene stvari, ki jih je policija zasegla med kriminalistično preiskavo, ki naj bi bila povezana s perujskim mamilarskim kartelom. Ta naj bi preko Italije in Hrvaške “opral” najmanj 631 milijonov kun (83 milijonov evrov) od prodaje mamil.

Hrvaška je potem nekaj dni po ropu na policiji prijela 15 hrvaških državljanov, ki naj bi bi bili povezani s perujskim kartelom. Proti Dolačkemu pa so po ropu sprožili disciplinski postopek. Zaradi ropa na sedežu policije v Zagrebu je odstopil tudi direktor hrvaške policije Vlado Dominić ter še trije visoki policijski uradniki.

Hrvaški mediji so po ropu, ki se je zgodil v začetku aprila, poročali, da so imeli vlomilci verjetno dobre informacije znotraj policije. Dogodek je sprožil tudi velike sume v sposobnosti hrvaške policije.

STA


Najbolj brano