Francoski razvedrilni sektor po napadih želi državno pomoč

Francoski ponudniki razvedrilnih storitev, ki močno občuti posledice nedavnih terorističnih napadov v Parizu, od države želi 50 milijonov evrov. Šlo naj bi za državno pomoč, ki bi mu pomagala prebroditi krizo.

Pariz Foto: Peter Maraž
Pariz Foto: Peter Maraž

PARIZ > Sektorsko združenje Prodiss je pozdravilo štiri milijone evrov, ki jih je kulturni minister Fleur Pellerin že obljubil nekaj dni po napadih. Vendar pa to po njihovem mnenju ni dovolj.

“Zaradi šoka potrebujemo srednjeročni načrt,” so zapisali v izjavi. Da bi kar se da zmanjšali negativne učinke, bi po oceni združenja potrebovali 50 milijonov evrov.

Prodaja vstopnic za koncerte v francoski prestolnici je v tednu po smrtonosnih napadih, tudi na koncertno prizorišče Bataclan, upadla za približno 80 odstotkov. Krepijo se tudi strahovi, da bo zaradi dodatnih varnostnih ukrepov odpovedanih še več prireditev.

Večina gledališč in koncernih dvoran je ta konec tedna znova odprla vrata, a so v gledališčih našteli okoli tretjino manj obiskovalcev.

Prodiss je svojim članom priporočil, naj prispevajo v sklad za žrtve napadov v Parizu z enim evrom od vsake vstopnice, prodane decembra. To je tradicionalno eden najbolj dobičkonosnih mesecev za razvedrilni sektor.

STA


Najbolj brano