Fly Dubai bo z junijem povezoval Zagreb in Dubaj

Glavni komercialist letalske družbe Fly Dubai Thierry Antinori je potrdil, da bodo s 1. junijem vzpostavili neposredno redno letno letalsko povezavo med Zagrebom in Dubajem. Povezava bo potekala z letalom, ki bo imelo 320 sedežev, je napovedal po srečanju s hrvaškim ministrom za turizem Garijem Cappellijem na turističnem sejmu v Berlinu.

Z novo letalsko linijo bodo Zagreb povezali z več kot 40 mesti 
v Aziji, Afriki in Avstraliji.
Z novo letalsko linijo bodo Zagreb povezali z več kot 40 mesti v Aziji, Afriki in Avstraliji. 

ZAGREB > Z napovedanimi poleti bodo povezali Hrvaško ne samo z Združenimi arabskimi emirati temveč tudi z Bližnjim vzhodom in Azijo, je povedal Thierry Antinori za hrvaške medije v Berlinu. Kot je pojasnil, na Bližnjem vzhodu in Avstraliji živijo številni Hrvati, z novo letalsko linijo pa bodo Zagreb povezali z več kot 40 mesti v Aziji, Afriki in Avstraliji.

Antinori tudi pričakuje, da bo med potniki na prvem poletu tudi znani hrvaški nogometaš Luka Modrić, ki igra v madridskem Realu. Fly Dubai je namreč sponzor slovitega madridskega nogometnega moštva.

Gari Cappelli je po srečanju z Antinorijem novinarjem izjavil, da bo Hrvaška dobila priložnost za boljše turistične rezultate na trgih na Kitajskem, Japonskem in Koreji.

Potrdil je, da se je v Berlinu pogovarjal tudi s predstavniki nizkocenovnega letalskega prevoznika Eurowings, ker so pred dogovorom o uvajanje redne letne linije med Osijekom in Stuttgartom v Nemčiji kot tudi o zimski letalski povezavi med Zagrebom in Düsseldorfom.

Eurowings naj bi okrepil tudi svoje povezave z Reko in Puljem. Med drugim obstaja možnost, da bo reško letališče, ki je na otoku Krku, postalo baza Eurowingsa, so zapisali na spletni strani hrvaškega ministrstva za turizem.

STA


Najbolj brano