Fidel Castro se je znova pojavil v javnosti

Nekdanji kubanski predsednik Fidel Castro je obiskal šolo v bližini svojega doma v Havani. To je bilo prvič v zadnjih 14 mesecih, da se je pojavil v javnosti, poročajo kubanski mediji.

Fidel Castro leta 2003. Foto: Wikipedia
Fidel Castro leta 2003. Foto: Wikipedia

HAVANA > Časnik kubanske komunistične partije Granma je objavil fotografijo 88-letnega Fidela Castra med obiskom šole. Dogodek se je zgodil prejšnji ponedeljek, ko je šolo obiskala skupina učencev iz Venezuele, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih tednih so se po spletu širile govorice o domnevni Castrovi bolezni in celo smrti. Castro se je nazadnje v javnosti pojavil januarja lani ob odprtju galerije v Havani, oglasil se ni niti ob napovedi normalizacije odnosov med Kubo in ZDA.

Fidel Castro je leta 2006 zaradi težav z zdravjem oblast predal bratu Raulu. Ta naj bi se po napovedih prihodnji konec tedna na vseameriškem vrhu v Panami srečal z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

ZDA in Kuba so od januarja izvedle že tri kroge pogovorov o normalizaciji odnosov med državama, ki so bili prekinjeni več desetletij.

STA


Najbolj brano