Ferrero zaradi očitkov o otroškem delu prekinil sodelovanje z romunskim dobaviteljem

Italijanski proizvajalec sladkarij Ferrero je prekinil sodelovanje z romunskim dobaviteljem, na katerega letijo očitki o otroškem delu, suženjskih plačah in nehigienskih pogojih dela. Iz Ferrerove nemške podružnice so sporočili, da dokazov o otroškem delu nimajo, so pa zaznali odstopanja od smernic, ki jim sledijo v podjetju.

 O nevzdržnih pogojih dela v enem izmed romunskih podjetij 
je prvi poročal britanski tabloid The Sun, pri katerem so 
zapisali, da se med "tragičnimi suženjskimi" delavci, ki 
izdelujejo igračke za znane Ferrerove kinderjajčke, najdejo 
tudi otroci, stari šest let. Foto: Vir: Ferrero
O nevzdržnih pogojih dela v enem izmed romunskih podjetij je prvi poročal britanski tabloid The Sun, pri katerem so zapisali, da se med "tragičnimi suženjskimi" delavci, ki izdelujejo igračke za znane Ferrerove kinderjajčke, najdejo tudi otroci, stari šest let. Foto: Vir: Ferrero

FRANKFURT > O nevzdržnih pogojih dela v enem izmed romunskih podjetij je prvi poročal britanski tabloid The Sun, pri katerem so zapisali, da se med "tragičnimi suženjskimi" delavci, ki izdelujejo igračke za znane Ferrerove kinderjajčke, najdejo tudi otroci, stari šest let.

Kot tabloid, imajo odrasli v tovarni 13-urne delovnike, plačani pa so manj kot 25 centov na uro. Za serijo 1000 jajčkov naj bi odrasli delavci prejeli okoli 4,4 evra.

Ferrero je v odzivu na poročanje tabloida dejal, da pogoji dela, kakršne opisujejo, nikakor ne sledijo strogim pravilom in standardom podjetja. Žvižgač je sicer za The Sun dejal, da je bil učinkovit nadzor pod obstoječimi pogoji dela nemogoč, kar nakazuje, da v Ferreru za stanje v proizvodnji niso vedeli in da je denar ostal v rokah posrednika.

Iz romunskega tožilstva so v četrtek sporočili, da preiskujejo navedbe o otroškem delu.

STA


Najbolj brano