Erdogan za odvzem turškega državljanstva podpornikom kurdskih upornikov

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes nakazal možnost, da bi lahko podpornikom kurdskih upornikov, ki so vpleteni v konflikt z vladnimi silami, odvzeli turško državljanstvo. “Ti ljudje si ne zaslužijo, da so naši državljani,” je dejal v govoru v Ankari, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan 

ANKARA > “Da bi preprečili, da delajo škodo, moramo uporabiti vsa sredstva, vključno z odvzemom državljanstva podpornikom teroristične organizacije,” je še dejal Recep Tayyip Erdogan, ki je s teroristično organizacijo imel v mislih prepovedano Kurdsko delavsko stranko (PKK). Dodal je še, da Turčija ni obvezana, da skrbi za vse tiste, ki so vpleteni v izdajo države in njenih ljudi.

“Podporniki nasilja, ki se izdajajo za akademike, vohuni, ki se imajo za novinarje, aktivisti preoblečeni v politike... niso nič drugačni od teroristov, ki mečejo bombe,” je še dejal turški predsednik, ki se je tudi zavzel, da bi poslancem prokurdskih strank odvzeli poslansko imuniteto in tako omogočili njihovo preganjanje zaradi teroristične propagande.

STA


Najbolj brano