Erdogan: Ameriko so odkrili muslimani

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes kot smešne zavrnil kritike na račun svojih nedavnih izjav, da so islamski raziskovalci Ameriko odkrili tri stoletja pred Krištofom Kolumbom.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes kot smešne zavrnil kritike na račun svojih nedavnih izjav, da so islamski raziskovalci Ameriko odkrili tri stoletja pred Krištofom Kolumbom Foto: Wikipedia
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes kot smešne zavrnil kritike na račun svojih nedavnih izjav, da so islamski raziskovalci Ameriko odkrili tri stoletja pred Krištofom Kolumbom Foto: Wikipedia

ANKARA > Kritikom na svoj račun iz vrst muslimanov je Recep Tayyip Erdogan očital, da jim manjka samozavesti, da bi si pripisali ta uspeh.

Erdogan meni tudi, da bi morali o domnevnem odkritju Amerike s strani muslimanov učiti v šolah. “Odgovornost za to pade na ramena ministrstva za izobraževanje in organa za visoko šolstvo,” je dejal turški predsednik v Ankari.

Erdogan, ki velja za vernega muslimana in je v Turčiji na oblasti že več kot desetletje, je v soboto sprožil polemiko, ko je dejal, da so Ameriko odkrili muslimani v 12. stoletju - skoraj tri stoletja pred italijanskim raziskovalcem in trgovcem Krištofom Kolumbom, ki je v imenu Španije Ameriko dosegel leta 1492.

Erdogan je v soboto med drugim dejal, da je Kolumb omenjal mošejo na hribu na obali Kube, danes pa je še vztrajal, da “zelo ugledni znanstveniki v Turčiji in po svetu” potrjujejo njegove trditve.

STA


Najbolj brano