Eno leto po terorističnem napadu ponovno odprtje pariškega Bataclana

Pariška koncertna dvorana Bataclan bo ponovno odprla svoja vrata 12. novembra, ko bo kot prvi tam gostoval britanski pevec Sting. Bataclan bo tako znova zaživel dan pred prvo obletnico tragičnega terorističnega napada Islamske države, v katerem je umrlo 90 ljudi.

Pariška koncertna dvorana Bataclan bo ponovno odprla 
svoja vrata 12. novembra, ko bo kot prvi tam gostoval 
britanski pevec Sting. Foto: Maja Pertič Gombač
Pariška koncertna dvorana Bataclan bo ponovno odprla svoja vrata 12. novembra, ko bo kot prvi tam gostoval britanski pevec Sting. Foto: Maja Pertič Gombač

PARIZ > Sting je na svoji spletni strani potrdil, da bo imel čast sodelovati na ponovnem odprtju koncertnega prizorišča Bataclan v Parizu.

Zapisal je, da bo imel ta večer dve pomembni nalogi, in sicer "prvič, da se spomnimo in počastimo vse tiste, ki so izgubili svoje življenje pred enim letom, in drugič, da praznujemo življenje in glasbo, ki ju predstavlja to zgodovinsko prizorišče".

Bataclan je bil 13. novembra lani prizorišče napada, v katerem je več teroristov med koncertom zasedbe Eagles of Death Metal streljalo na občinstvo in pri tem ubilo 90 ljudi. Koncertno dvorano so islamski skrajneži napadli sočasno z nekaterimi bari in kavarnami v francoski prestolnici ter stadionom. V napadih so ubili skupno 130 ljudi.

STA


Najbolj brano