Eksplozija v tovarni orožja v Črni gori; smrtna žrtev, več ranjenih

V današnji eksploziji v tovarni orožja Tara na severu Črne gore je umrla ena oseba, več jih je poškodovanih, je sporočila tamkajšnja policija. Tovarna v švicarski lasti je v kraju Mojkovac. To je že tretja eksplozija v tej tovarni od leta 2014. Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina je eksplozija odjeknila v montaži, kjer je umrla delavka.

Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein
Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein

PODGORICA > “Zjutraj okoli 7.15 je prišlo do eksplozije v tovarni Tara. Pri tem je ena oseba podlegla poškodbam, sedem ljudi pa je bilo poškodovanih,” poročanje črnogorskega spletnega portala RT CG povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

Preiskava o dogodku poteka. Poškodovane so odpeljali v bolnišnico v kraju Bijelo Polje in niso v smrtni nevarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V tovarni orožja v Mojkovcu, ki je v lasti švicarskega poslovneža Heinricha Thometa, izdelujejo pištole, puške, raketne motorje ter sredstva za posebne namene za policijo in vojsko. V tovarni prav tako izdelujejo raketna polnila za katapultne sedeže na vojaških letalih mig 21, mig 23, su 25 in su 27.

Tovarna vojaško opremo prodaja v EU, ZDA, Kanado in balkanske države

STA


Najbolj brano